We vertellen graag over het ontstaan van onze Koekepeertjes, ons alternatief voor Muisjes. In 2019 waren wij in verwachting van ons eerste kindje. Er ging een wereld voor ons open qua apps en websites om de ontwikkeling van de baby te volgen, websites vol baby artikelen, babynamen en noem het maar op.

Wat wij toen opvallend vonden is dat er veel opties mogelijk waren wat betreft kleur en aankleding van de babykamer, maar het uiteindelijk bij veel mensen draaide om het geslacht van het kind.

Wij hadden ervoor gekozen om voor de baby juist geen blauw te gaan gebruiken, maar alles in naturel tinten te doen. Dit kozen wij voor de kamer, de kleding, maar ook het geboortekaartje.

Aan het einde van de zwangerschap schreef ik een brief naar de Ruijter waarin ik vroeg naar de mogelijkheid om andere kleuren muisjes aan te schaffen. Wij zijn van mening dat wij het niet meer in deze tijd vinden passen dat het geslacht van het kind zo nadrukkelijk gevierd wordt en prominent naar voren komt bij bijv beschuit met muisjes (maar ook bij felicitatiekaarten na de geboorte). Wij wilden juist vieren dat er een nieuw mens geboren was.

Helaas was het volgens de Ruijter niet mogelijk om de muisjes in andere kleuren te krijgen (Tijdens de geboorte van een kind van het koningshuis en bij de geboorte van de driehonderdduizendste inwoner van Utrecht is hiervoor een uitzondering gemaakt). Uiteindelijk zijn we toen wel voor de blauw/witte muisjes gezwicht.

Stadsgenootjes & Koekepeertjes

Samenwerking met Stadsgenootjes

Met Meneer Koekepeer is ons idee om andere ouders te inspireren met producten die net even anders zijn met als basis dat ze duurzaam zijn en geschikt zijn voor ieder kind, ongeacht het geslacht. Tijdens die zoektocht kwamen wij in aanraking met Stadsgenootjes. Gelijk waren we erg gecharmeerd van het concept en wij kozen ervoor om Landgenootjes; strooibeleg in pastelkleuren, als onze grootste verrassing in alle pakketten te doen. Zo zijn de Koekepeertjes ontstaan

Bij de geboorte van ons tweede zoontje konden wij nu zelf ook dit leuke strooibeleg aan onze kraamvisite serveren!

Om dit strooibeleg nog meer aan te laten sluiten bij onze verrassingspakketten, hebben wij in samenwerking met Stadsgenootjes ons eigen strooibeleg ontwikkeld, in onze eigen huiskleuren; oker, roest en olijf. Daarnaast hebben wij zelf de wikkel van het doosje ontworpen. De naam voor ons strooibeleg hadden wij al snel gekozen, ze zouden Koekepeertjes gaan heten. De productie van de Koekepeertjes heeft Stadsgenootjes gedaan.

Koekepeertjes op het We are pregnant event

Tijdens het We are pregnant event van 18-20 maart hebben we de Koekepeertjes voor het eerst laten zien en proeven aan bezoekers van het event. Reacties van mensen die ze geproefd hebben;

“Ze zijn zachter dan Muisjes”

“Het smaakt ook naar anijs.”

“Deze Koekepeertjes zijn beter voor mijn vullingen”

“Mijn dochter van 2 kan dit beter eten dan de andere Muisjes.”

Leuke weetjes over koekepeertjes

ze zijn 100% vegan

ze zijn glutenvrij

ze smaken naar anijs en zijn minder hard en kleiner dan Muisjes

naast dat ze lekker zijn op beschuit, kan je ze ook goed op brood doen of in de yoghurt

Koekepeertjes zijn te vinden in onze verrassingspakketten en cadeaupakketten, maar zijn ook los (bij) te bestellen op onze site