Wat mooi! Er is weer een prachtig kindje geboren! Nu nog opzoek naar een cadeau voor papa, mama en natuurlijk voor de newborn. Als je op zoek bent naar een kraamcadeau, dan wil je natuurlijk iets geven wat nuttig is. Maar wat als je ook nog eens rekening wilt houden met duurzaamheid? Geen zorgen, bij Meneer Koekepeer kun je met minimaal 3 producten een super praktisch en duurzaam pakket samenstellen om cadeau te geven. Om je wat inspiratie te geven bespreken wij in dit blog dé zes leukste duurzame kraamcadeaus!

1: Duurzaam speelgoed is goed om te geven als kraamcadeau!

Speelgoed is één van de meest populaire kraamcadeaus, alleen kiezen we uiteraard voor een duurzame optie! Duurzaam speelgoed is niet alleen beter zijn voor het milieu, maar gaat ook langer mee. Win-win dus! Bij Meneer Koekepeer vind je de leukste duurzame speelgoedstukken zoals de Mushie bijtspeeltje wolk voor jonge baby’s waarbij de tandjes aan het doorkomen zijn, een perfect babycadeau dus! Een ander schattig idee is onze handgemaakte Bruine paddenstoel rammelaar. Of wat dacht je van een leesboekje zoals Beestje, waar ben je? Zoals je ziet is de keuze reuze!

2: Kies voor duurzame verzorgingsproducten voor jouw baby!

Een ander populair kraamcadeau zijn verzorgingsproducten, zoals shampoo, lotion en billencrème. De producten van Naïf zijn vrij van schadelijke stoffen en zijn ze geschikt voor de gevoelige huid. Dit maakt ze ideaal voor baby’s en mensen met een gevoelige huid. Deze cadeaus zorgen ervoor dat het leven van nieuwe ouders gemakkelijker wordt en dat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun kleintje. In onze webshop vind je de zonnebescherming, badschuim, verzorgende crème en bodylotion van Naïf. Bij elkaar zorgt dit voor een perfect starterspakket aan duurzame verzorgingsproducten voor jouw newborn!

3: Duurzame speentjes als babycadeau in het kraampakket!

Speentjes zijn een essentieel onderdeel van ieder kraampakket. Het is dan ook een praktisch en nuttig kraamcadeau. Echter, de meeste speentjes zijn gemaakt van niet-duurzame materialen zoals plastic en latex. Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar die wel duurzaam zijn, zoals rubber. Bovendien zijn deze alternatieven ook nog eens biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze geen negatieve impact hebben op het milieu. In onze webshop vind je de Frigg Speen Cappuccino van natuurrubber, deze mag zeker niet ontbreken bij het samenstellen van hét perfecte kraamcadeau! Combineer deze speen met een Cottonbaby speendoekje, zowel moeder als baby zullen hier heel blij mee zijn. 

4: Siliconen slabbetjes en bestek om als kraamcadeau te geven!

Als extra tip voor kraamcadeaus raden we aan om de duurzame Siliconen slab te overwegen. Deze slabbetjes zijn handig in gebruik en gaan langer mee dan reguliere slabbetjes. Bovendien zijn ze gemakkelijk af te vegen en kunnen ze gewoon in de vaatwasser. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op de lange termijn. Een ander nuttig en duurzaam kraamcadeau is ons Bakje met lepel en vork van voedselveilige siliconen. Traditioneel bestek is vaak gemaakt van plastic en kan na verloop van tijd breken of schade oplopen. Siliconen bestek is duurzaam en gaat veel langer mee dan traditioneel bestek.

5: Wasbare doekjes zijn een handig en duurzaam kraamcadeau!

Een ander duurzaam kraamcadeau zijn wasbare doekjes zoals de Siep Design 2 spuugdoekjes. Deze doekjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpdoekjes. In tegenstelling tot wegwerpdoekjes, zijn wasbare doekjes herbruikbaar en gaan ze veel langer mee. Bovendien bevatten ze geen schadelijke chemicaliën en zijn ze zacht voor de huid van de baby.

6: Tweedehands baby producten is het meest duurzame kraamcadeau

We kunnen het denk ik met z’n allen over eens zijn dat tweedehands baby producten het meest duurzame kraamcadeau is om te geven! Je verlengt namelijk de levensduur van tweedehands baby producten en daarbij hoeft niks opnieuw gemaakt te worden. Er zijn dus geen grondstoffen, afvalstoffen en energie nodig, wat het milieu zeer positief beïnvloed. 

Daarnaast zijn tweedehands baby producten net zo leuk! Bekijk bijvoorbeeld onze tweedehands telraam, tweedehands rammelaar of tweedehands inlegpuzzelDuurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Ook bij het geven van kraamcadeaus kun je hier rekening mee houden. Door te kiezen voor deze duurzame cadeaus geef je niet alleen een nuttig cadeau, maar draag je ook bij aan een beter milieu en een duurzamere toekomst voor onze kinderen. Veel plezier met het samenstellen van jouw eigen cadeaupakket!