Waarom wij kiezen voor tweedehands speelgoed en ouders dat ook (meer) zouden moeten doen

Bij onze cadeau- en verrassingspakketten kan je kiezen voor nieuwe, handgemaakte en/of tweedehands cadeaus. Veel speelgoed kan nog best een tweede of derde keer mee. Er wordt immers vaak maar relatief kort mee gespeeld. We struinen daarom graag kringloopwinkels en markten af naar producten die mooi en leuk genoeg zijn om een kind blij mee te maken. Voor ons geldt hetzelfde als in dit artikel van de NOS staat “struinen op zoek naar parels in de kringloopwinkel, is de helft van het plezier’ (https://nos.nl/artikel/2407608-gebruikt-speelgoed-in-trek-voor-feestdagen-kind-vindt-krasje-niet-erg). Wij zoeken specifiek naar producten voor in onze speelgoed of decoratie categorie zoals; houten trekdieren, een ouderwetse vormenstoof of iets gaafs voor op de babykamer. Daarbij selecteren we spullen voornamelijk van hout en producten die niet zo beschadigd zijn dat ze gevaarlijk zijn.

Ook Kekmama schrijft over tweedehands speelgoed en waarom het net zo leuk is als nieuwe items:(https://www.kekmama.nl/artikel/kind/tweedehands-speelgoed-voor-je-kind-maakt-geen-verschil)

Wissel eens van speelgoed van tijd tot tijd
(kinderen hebben dit niet eens door)

Kinderen zijn soms uitgekeken op het speelgoed waar ze al even mee aan het spelen zijn. Daarna wordt het voor bepaalde tijd aan de kant gelegd. Leg het dan even weg en haal wat anders tevoorschijn. Leg het speelgoed na een tijdje weer terug. Speelt het kind er helemaal niet meer mee? Breng het dan naar de kringloop, verkoop het via marktplaats of via de app swip swap.

4 argumenten om te kiezen voor tweedehands

Wij hebben de 4 beste argumenten op een rijtje gezet.

  • vaak is het een ‘uniek’ exemplaar
  • het is goedkoper dan veel nieuw (houten) speelgoed
  • het is duurzamer dan allerlei spullen aan te schaffen
  • een krasje of een deukje erop? Voor het kind is het nieuw speelgoed en maakt dat niet uit!

Bij ons kan je tweedehands cadeaus toevoegen in een cadeaupakket

Neem een kijkje in onze shop om te zien welke tweedehands producten we op het moment verkopen en welke je kan toevoegen in een cadeaupakket wat je zelf kan samenstellen