Bij ons komen duurzaamheid, tijdloos design en speelplezier samen voor de allerkleinsten. Wij vinden dat een fijne en belangrijke combinatie als het gaat om het inrichten van de babykamer. In deze blog nemen we je mee op een reis naar de perfect ingerichte babykamer, waar houten schatten en tweedehands vondsten de hoofdrol spelen. Hoe kan je een babykamer inrichten met duurzame en tweedehands spullen?

Duurzaamheid in de Babykamer

Duurzaamheid begint met bewuste keuzes en dat geldt zeker voor de inrichting van de babykamer. Wij streven we naar een groenere toekomst door de focus te leggen op houten, genderneutrale producten die met zorg zijn ontworpen voor baby’s en peuters. Zoals beschreven door Liza Wassenaar van VT Wonen is duurzaamheid van belang bij de inrichting van de baby- en kinderkamer. Daarnaast zijn er nog een aantal trends voor de inrichting van een babykamer voor 2024 waar wij ons helemaal bij aansluiten:

  • Mix & match
  • Kringlopen, vintage en hergebruiken
  • Flexibele meubels
  • Neutrale kleuren
  • Vrolijk behang
  • Kalkverf op de muur

Deze duurzame en tweedehands spullen trends passen precies in het plaatje van Meneer Koekepeer. Wij vinden het namelijk geweldig om kringlopen en markten af te struinen op zoek naar vintage vondsten. De combinatie tussen nieuwe, handgemaakte en tweedehands producten in neutrale kleuren maakt onze stijl zowel in ons huis als voor Meneer Koekepeer zo fijn. 

babykamer inrichten

De warme uitstraling van hout

Onze houten producten bieden niet alleen een warm welkom aan de nieuwe aanwinst, maar dragen ook bij aan een gezonde, natuurlijke omgeving. Hout straalt tijdloze schoonheid uit en past perfect bij elke stijl, van modern tot klassiek. Daarnaast is hout voor zowel een commode, bedje, maar ook voor speelgoed of decoratieve items erg goed te gebruiken. Verschillende soorten hout zijn vaak goed te combineren en geven direct een warme uitstraling aan de babykamer.

Tweedehands cadeaus zijn prima om te geven

Tijdloze producten, die al heel wat jaren achter de rug hebben en nog flinke tijd mee kunnen, in neutrale kleuren is precies wat wij graag willen. Wij omarmen we de kracht van hergebruik. Ontdek unieke, tweedehands schatten die niet alleen charme toevoegen aan de babykamer, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Van vintage trekdieren tot inlegpuzzels, onze tweedehands collectie vertelt verhalen en creëert herinneringen.

Genderneutraal speelplezier

Laat de babykamer een speelplaats van verbeelding zijn met onze genderneutrale speelgoedcollectie. Houten blokken, puzzels en knuffels zijn niet gebonden aan stereotypen en stimuleren de creativiteit van je kleintje. Voor ons is het een must dat onze cadeaus passen in iedere babykamer, ongeacht het geslacht van het kind.

Tips voor een babykamer inrichten met duurzame items

  1. Kies voor tijdloos design: Investeer in meubels en accessoires die niet gebonden zijn aan trends en die gemakkelijk met je kind meegroeien. Zo hebben wij verschillende vintage schoolplaten die een unieke touch geven aan de kamer. Met het houten kaartenlampje kan eindeloos gevarieerd worden; er kunnen steeds nieuwe kaarten in zodat het past bij het seizoen en/of de stijl van de kamer. 
  2. Creëer een duurzame kamer: Kies voor biologische en duurzame stoffen voor beddengoed en kleding. Ze zijn vriendelijk voor de huid van je baby en voor de planeet.
  3. Geef tweedehands een nieuw leven: Ontdek de charme van duurzame en tweedehands spullen. Elk stuk heeft een eigen verhaal en draagt bij aan een circulaire economie. (tweedehands product op de website die gaaf staat in een kast)
  4. Minimalisme is key: Ga voor een minimalistische aanpak en focus op de essentiële items. Zo verminder je niet alleen de ecologische voetafdruk, maar creëer je ook een rustige omgeving voor je kleintje.

Duurzame en tweedehands spullen bij Meneer Koekepeer

Wij geloven dat het mogelijk is om een stijlvolle babykamer in te richten met duurzame elementen. Dit kan goed door te kijken naar de levensduur en mogelijkheden van producten en het te combineren met tweedehands items voor een unieke twist. Door voor de inrichting van de babykamer vooral natuurlijke kleuren en producten te gebruiken, is het ook mogelijk om het door te gebruiken en te hergebruiken. 

Heb jij nog tips en tricks voor de inrichting van een duurzame babykamer? Laat het ons dan weten? Wil je dagelijks updates, volg ons dan op Instagram.