Je hebt heel wat babyspullen nodig voor in het eerste jaar, maar wat zijn praktische en duurzame spullen waar je echt wat aan hebt? In deze blog nemen we je mee in de wereld van babyproducten en hebben wij 8 producten gekozen die ouders en baby goed kunnen gebruiken in het eerste levensjaar. Al de producten zijn geschikt als cadeau in een cadeaupakket voor tijdens een babyshower of kraamvisite, maar kunnen natuurlijk ook apart worden aangeschaft door ouders zelf. We hebben producten genoteerd in de volgorde dat ouders ze waarschijnlijk nodig gaan hebben.

1. Feestelijk en origineel strooibeleg voor op je beschuit

Wil je wat anders dan roze/witte of blauw/witte muisjes voor de geboorte van jouw baby? Dan hebben Koekepeertjes voor je! Wij hebben Koekepeertjes zelf ontwikkeld in samenwerking met Stadsgenootjes. Koekepeertjes zijn een combinatie van de kleuren; roest, oker en olijf en zijn zelfs 100% vegan en glutenvrij. Het strooibeleg heeft wel de bekende anijssmaak. Ze zijn heerlijk op beschuit, maar kunnen ook goed door yoghurt, op brood of gebak.

2: Katoenen kruikzakken voor in de eerste weken na de geboorte

Op iedere babyuitzetlijst staat dat je 2 kruikzakken nodig hebt voor de aluminium kruiken die je gebruikt voor de baby. De kruiken zijn om het kindje warm te houden. Ze worden vooral gebruikt in de kraamweek, maar soms ook nog een aantal weken na de bevalling. Een baby kan dit nog niet goed zelf en verliest anders te veel energie aan het warm houden, terwijl hij juist moet groeien en aansterken na de bevalling. Wij hebben verschillende kleuren kruikzakken van het merk Meyco. Ze zijn allemaal van 100% katoen.

3: Handgemaakte hydrofiele doeken voor in het eerste jaar

Net als kruikzakken zijn hydrofiele doeken een musthave voor een baby. Wat is er nou leuker dan handgemaakte hydrofiele doeken in de kleuren die mooi passen op de babykamer? Zo heb je een onderscheidend cadeau. De hydrofiele doeken kan je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken; om de baby mee af te drogen, als onderlegger in het bedje, in de box of in de kinderwagen.

4: Beschermende billencreme voor baby’s

Of je nu kiest voor wasbare- of wegwerpluiers de billen van een baby kunnen gevoelig blijven. Daarom is het fijn om een billencreme bij de hand te hebben tijdens het verschonen. Wij hebben een billencreme van Naif die bestaat uit alleen natuurlijke bestanddelen zoals kamille en vitamine E. Er zit ook zinkoxide in en dat kalmeert en verkoelt de huid direct. In deze link nog 5 verschillende plekken waar de billencreme goed werkt https://naifcare.com/blogs/doen-met-billencreme

5: Tweedehands speelgoed voor de baby

Naarmate het kindje groter wordt en de wereld gaat verkennen is het leuk om mooi houten speelgoed aan te bieden. Tweedehands houten speelgoed is een perfect duurzaam cadeau, want hierdoor wordt het milieu niet extra belast. Wij hebben zorgvuldig verschillend tijdloos houten speelgoed uitgezocht wat gegarandeerd voor speelplezier zal zorgen. Daarnaast weten we dat veiligheid en duurzaamheid essentieel zijn bij het kiezen van speelgoed voor kinderen, daarom inspecteren we grondig elk item voordat het wordt opgenomen in onze voorraad.

Praktische babyspullen

6: Natuurlijk bijtspeelgoed voor doorkomende tandjes

Zodra een baby z’n eerste tandje krijgt is het fijn om een bijtspeeltje in huis te hebben. Het krijgen van tandjes kan namelijk echt pijnlijk en vervelend zijn en door op het bijtspeeltje te kunnen bijten werkt het verzachtend voor het tandvlees. Ons bijtspeelgoed is van het Spaanse merk Lanco Toys en is handgemaakt van natuurlijk rubber en veilig om op te sabbelen en te bijten.

7: Voorlezen in het eerste jaar van de baby

Wist je dat voorlezen de taal- en spraakontwikkeling stimuleert? Ook wordt de fantasie geprikkeld en bevordert het de concentratie. Je kan dus al vanaf jonge leeftijd een baby gaan voorlezen. Het begint met knisperboekjes, die ook nog eens geluid maken, daarna zijn kartonnen boeken prettig, omdat ze wat steviger zijn. Er zijn ontzettend veel mooie kinderboeken gecategoriseerd per leeftijd zodat je weet welke boeken geschikt zijn voor het niveau van het kind.

8: Babyservies voor de eerste hapjes

Als een baby hapjes gaat eten vanaf 4 of 6 maanden is het handig om babyservies in huis te hebben. Wij hebben gekozen voor duurzaam servies in verschillende natuurlijke tinten die mooi op tafel zullen staan en niet kunnen breken. De bakjes zijn handig voor fruit, yoghurt of de eerste hapjes. De borden kunnen ook gebruikt worden voor peuters en kleuters dus het kan flink wat jaren goed gebruikt worden.

Er zijn enorm veel praktische babyspullen die worden geadviseerd voor in het eerste jaar van een baby. Vaak worden er babyspullen aangeschaft of cadeau gegeven, maar ouders gebruiken het niet. De bovenstaande selectie van babyspullen zullen zeker praktisch zijn en goed bruikbaar zijn! 

Mocht je nog handige babyspullen voor in het eerste jaar missen, dan horen wij het graag! Je kan ons een mail sturen op: info@meneerkoekepeer.nl